-29%
-29%

Как се отглежда и допълнителна информация

Растенията са на гол корен и е необходимо да бъдат засадени веднага или правилно съхранени!

Подложка: Американска дива лоза - SO4 selection openheim

Лоза сорт Пино ноар, червен винен - ранно зреещ

/Vine/

Каталожен номер #8818

9.99 лв. 13.99 лв.

Спестявате 4.00 лв.

+ -
Закупени 3908 бройки Оставащи 17 бройки
Наличност: Да
Лимитирана оферта

Описание на продукта

Пино ноар е стар червен винен сорт грозде, произхождащ от района на Бургундия и Шампан-Ардени, Франция. 
Разпространение: Франция, Германия, Италия, Австрия, Швейцария, Испания, Молдова, Великобритания, Южна Африка, САЩ, Канада, Австралия и Нова Зеландия. Сортът мутира лесно : има над 1000 различни клона принадлежащи към семейството на Пино Ноар, включително известните сортови мутации Пино блан и Пино гри. 
 
Известен е и с наименованията : Пино неро, Пино фран, Пино чёрный, Блау Бургундер, Пино негро, Округла ранка, Пино черен и др. 
 
Ранно зреещ сорт : гроздето узрява в края на август. Лозите се развиват най-добре, когато са засадени в по хладни райони на склонове с хумусно-карбонатни и варовити почви. Лозите са устойчиви на ниски температури. Пино ноар е от малкото червени сортове, които зреят достатъчно рано, за да се развиват успешно и в най-студените климатични региони като тези в Германия и Швейцария. Лозите имат среден растеж, добра родовитост и среден добив. Средно устойчив на мана и оидиум, слабо устойчив на сиво гниене. 
 
Гроздът е малък до среден (66-120 г.), цилиндричен, сбит. Зърната са дребни (1,3 г.), сферични, деформирани, синьочерни, с изобилен восъчен налеп. Кожицата е тънка и жилава. Месото е сочно, нежно, с хармоничен вкус. Сокът е безцветен. 
 
Съдържанието на захари в мъстта е 21,4 г./100 мл., киселинността 7,7 г./л. В зависимост от местоотглеждането гроздето се използва за получаване на висококачествени червени вина и шампански виноматериали. Вината от този благороден сорт се отличават със средно интензивен до интензивен цвят и с аромати на червени, понякога черни горски плодове, гъби и горска шума. Най-доброто място за сорта е в Бургундия. Бургундските вина са толкова изключителни, че винарите по цял свят свят се опитват да ги имитират, безуспешно. Заедно със сортовете Шардоне и Пино гри влиза в състава на висококачествените шампански и други пенливи вина. 

Условия за доставка

Заплащате този продукт при доставка.

Доставката се извършва с куриерска фирма Еконт.

За да получите всички продукти с обща доставка, моля добавете всеки от тях в една обща кошница.

Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма Еконт.

Срок за изпълнение на доставката - от 2 до 10 работни дни

Всички други общи условия на lukovici.bg

Как се отглежда и допълнителна информация

Растенията са на гол корен и е необходимо да бъдат засадени веднага или правилно съхранени!

Подложка: Американска дива лоза - SO4 selection openheim