-69%
-69%
-69%
-69%
-69%

Как се отглежда и допълнителна информация

Древните римляни са смятали минзухара за цвете на богинята на утринната зора Аврора.
 
Той е бил известен на хората още в древна Асиро-Вавилония, в Индия и Египет няколко хилядолетия преди нашата ера, където бил използван като багрилно, лекарствено и декоративно растение и като хранителна подправка.
 
Засаждат се през септември - ноември или през юли за есенноцъфтящите. 
 
Минзухарът се размножава через грудколуковици, които всяка година в началото на лятото, след прецъфтяването и засъхването на надземните части, се изваждат от почвата, просушават се на сенчесто , сухо и проветриво място.
 
После образувалите се малки размножителни луковички се отделят от големите. Големите се засаждат през есеннта на 5 -8 см една от друга във временни лехи. Минзухарът изисква леки песъчливи почви и слънчеви места.

Минзухар Шафранов Органик

/Crocus Sativus Organic/

Каталожен номер #3020

4.59 лв. 14.79 лв.

Спестявате 10.20 лв.

6 бр. луковици в опаковка

Закупени 3284 бройки Оставащи 22 бройки
Наличност: Не
Лимитирана оферта Buy 2 and get discount

Трябва да поръчате минимум 2 бройки, за да се възползват от промоцията.

Описание на продукта

Crocus Sativus е есенно цъфтящ минзухар.

Тази цветна луковица е известна още като шафранов минзухар. Цъфтят за 6-10 седмици.

Характеристики

  • Категория

    Минзухари

  • Цвят

    Лилав

  • Размери на луковицата

    9/10

  • Цъфти

    Окромври-Ноември

  • Достига височина

    15 см.

Условия за доставка

Заплащате този продукт при доставка.

Доставката се извършва с куриерска фирма Еконт.

За да получите всички продукти с обща доставка, моля добавете всеки от тях в една обща кошница.

Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма Еконт.

Срок за изпълнение на доставката - от 2 до 10 работни дни

Всички други общи условия на lukovici.bg

Как се отглежда и допълнителна информация

Древните римляни са смятали минзухара за цвете на богинята на утринната зора Аврора.
 
Той е бил известен на хората още в древна Асиро-Вавилония, в Индия и Египет няколко хилядолетия преди нашата ера, където бил използван като багрилно, лекарствено и декоративно растение и като хранителна подправка.
 
Засаждат се през септември - ноември или през юли за есенноцъфтящите. 
 
Минзухарът се размножава через грудколуковици, които всяка година в началото на лятото, след прецъфтяването и засъхването на надземните части, се изваждат от почвата, просушават се на сенчесто , сухо и проветриво място.
 
После образувалите се малки размножителни луковички се отделят от големите. Големите се засаждат през есеннта на 5 -8 см една от друга във временни лехи. Минзухарът изисква леки песъчливи почви и слънчеви места.