Лоза сорт Мерло - средно зреещ

Артикулен номер #8828
Мерло представлява високо ценен винен сорт грозде, който дава вина с наситен червен цвят. Питиета от него са се отличават още с плътност, балансиран вкус и отбран букет. Родината на Мерло е Франция. Явява се един от най-отглежданите сортове в областите Сент Емилйон и Померол. Освен във Франция тази култура може да се срещне още в Италия, САЩ, Молдова, Чили, Австралия и др. Макар и по-малко насаждения се срещат и в Мексико, Аржентина, Нова Зеландия, Канада и Китай. Мерло се отглежда и у нас в южния лозарски район.
 
Сортът Мерло се характеризира със средно големи листа, които са изрязани и петделни. Те са обагрени в тъмнозелено и са покрити с мъх. Гроздът пи този сорт е със средни размери. Зърната са дребни и оцветени в тъмносиньо. Месото е сочно. Покрито е от средно дебела, но пък жилава, ципа.
 
Мерло е сорт, който зрее сравнително късно. При него гроздоберът обикновено настъпва през последните дни на месец септември. Това е сорт, който се счита за плодовит. За отглеждането на сорта се употребяват стъблени формировки. От една лоза се получават около пет килограма. Културата е чувствителна към мана, но пък сивото гниене често не успява да засегне гроздовете. Иначе сортът понякога не успява да се справи с твърде ниските температури през зимните месеци. Районите с прекалено високи температури също не са подходящи за тази разновидност, тъй като при подобни обстоятелства плодовете узряват по-бързо и качеството не е същото.

Брой корени в опаковка: 1 бр.

Как се отглежда и допълнителна информация

Растенията са на гол корен и е необходимо да бъдат засадени веднага или правилно съхранени!

Подложка: Американска дива лоза - SO4 selection openheim

16.99 лв. Стойност
765 Закупени бр.
16 Оставащи бр.
* Цената е за опаковка с 1 бр. корени
Добави в количката за 8.99 лв.
Ограничена оферта
Последно разгледани продукти
© 2015-2017. lukovici.bg. All Rights Reserved