-29%
-29%

Как се отглежда и допълнителна информация

Растенията са на гол корен и е необходимо да бъдат засадени веднага или правилно съхранени!

Подложка: Американска дива лоза - SO4 selection openheim

Лоза сорт Памид - средно зреещ

/Vine/

Каталожен номер #8829

9.99 лв. 13.99 лв.

Спестявате 4.00 лв.

+ -
Закупени 4830 бройки Оставащи 11 бройки
Наличност: Да
Лимитирана оферта

Описание на продукта

Памид е един от най-старите местни сортове. Разпространен е из цялата страна. Среща се в Македония, Албания, Турция и в други страни. У нас е заемал 14,7% от площта на винените лозя.
 
Агробиологична характеристика - отнася се към групата на среднозреещите сортове (гроздето му достига технологична зрялост около средата на ІХ). Гроздът е средно голям, цилиндрично коничен. Зърното е малко, овално, сочно, с крехка кожица оцветена от тъмночервена до розово. Има много добър афинитет с подложка 41 Б.
 
Технологична характеристика - в консумативна зрялост гроздето натрупва около 18-24% захари и съдържание на титруеми киселини- 4-5 г/л.
 
Устойчивост - има средна устойчивост на ниски зимни температури и сравнителна сухоустойчивост. Гроздето е достатъчно издръжливо на сиво гниене.
 
Добив - лозите са със силен растеж и отлична родовитост (средния добив от декар е около 1000-1500 кг). От гроздето се приготвят светлочервени и розови трапезни вина годни за консумация веднага след избистрянето. Не могат да стареят.
 
Лист - голям, овален надлъжно, средно нарязан, 5-делен, мъхнат. Петурата му е мрежесто набръчкана, загъната нагоре неопределено. Очертанието на средната лапа образува прав или тъп ъгъл. Горните врязове са средно дълбоки, отворени, с успоредни страни и с остро дъно. Долните врязове са плитки, отворени във вид на ъгъл. Опашният вряз е отворен, стреловиден, равностранен или затворен, с елиптичен отвор. Зъбите са големи, триъгълни, с широка основа. Нерватурата е силно четинеста, до първото разклонение отгоре и отдолу виненочервена. Дръжката е средно дълга, мъхнато-четинеста виненочервена. Есенната окраска на листа е червена.
 
Цвят - двуполов.
 
Грозд - средно голям, цилиндрично-коничен, полусбит. Дръжката е средно дълга, дебела, вдървесинена в основата, крехка. Зърно — средно, овално, от розово до тъмночервено и лесно се отделя от дръжчицата. Ципата е тънка, крехка. Месото е нежно, сочно, хрупкаво, с хармоничен вкус. Дръжчицата е къса, тънка, с малко конусовидно ложе. Четчицата е къса, оцветена червено.
 
Памид е средно зреещ винен сорт. Гроздето му узрява през първата половина на септември. Той е силно растящ сорг, с висока родовитост и висок добив. Не е претенциозен към почвата. Устойчив е на суша, студ и гниене, но много лесно се рони. 
 
Гроздето му поради приятния вкус и лекота се използува за консумация в прясно състояние. От гроздето му се получават обикновени, светлочервени трапезни вина, които са годни за консумация веднага след ферментацията. Памид е подходящ сорт и за купажни вина.

Условия за доставка

Заплащате този продукт при доставка.

Доставката се извършва с куриерска фирма Еконт.

За да получите всички продукти с обща доставка, моля добавете всеки от тях в една обща кошница.

Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма Еконт.

Срок за изпълнение на доставката - от 2 до 10 работни дни

Всички други общи условия на lukovici.bg

Как се отглежда и допълнителна информация

Растенията са на гол корен и е необходимо да бъдат засадени веднага или правилно съхранени!

Подложка: Американска дива лоза - SO4 selection openheim