Сауроматум / SAUROMATUM VENOSUM /

Артикулен номер #9509
Цвят: шарен
 
Размер на луковицата: 18/20
 
Височина: достига до 1-1,5м.
 

Брой луковици в опаковка: 1 бр.

Как се отглежда и допълнителна информация
Изключително оригинално цвете! Сауроматумът е грудково многогодишно растение. В основата му има единична сферична грудка с диаметър до 20 см. От върха на грудката на дълго стъбло има от 1 до 4 листа. Броят им зависи от възрастта и размера на грудката. Размерът на месестата дръжка, подобна на стъблото, може да достигне 1 м дължина и 2-3 см ширина. Общата височина на възрастно растение в стайни условия е 1-1,5 м.
 
Основата на листа е покрита с необичаен прицветник. Тя е обагрена в синкаво-маслинен цвят и е покрита с много малки бордо петна. Листът се запазва до завършване на цъфтежа. Листната плоча е с форма на сърце и се разчленява на няколко ланцетни дяла. Размерът на централния лоб е 15-35 см дължина и 4-10 см ширина. Страничните части имат по-скромни размери.
 
Периодът на цъфтеж е през пролетта. Цветът е обагрен в лилави и тъмно розови цветове със зеленикави и кафяви петна. Цъфтящият сауроматум излъчва интензивна, не твърде приятна миризма. Добре е да го имате предвид, когато избирате мястото за засаждане. 
 
Важно! Всички части на сауроматума са отровни, така че животните и децата не трябва да се допускат близо до растението. Когато се грижите за него, използвайте ръкавици и след това измийте добре ръцете си.
20.65 лв. Стойност
671 Закупени бр.
9 Оставащи бр.
* Цената е за опаковка с 1 бр. луковици
Добави в количката за 10.65 лв.
Ограничена оферта
Последно разгледани продукти
© 2015-2017. lukovici.bg. All Rights Reserved