Връщане и замяна
Поръчаните артикули, може да бъде отказани, заменени или върнати само в следните случаи:
 
1. Ако доставените артикули не съответстват на поръчаните от клиента. В такъв случай артикулите се подменят в срок до 48 часа след направената заявка от клиента  и след връщането на грешния артикул.
 
2. Клиентът има право да направи рекламация в срок до 48 часа от получаването на артикулите, ако същите имат скрит дефект, който не е можело да бъде установен при получаването ѝ.
 
3. Клиентът има право, без да дължи обезщетение или неустойка и без да посочва причина, да се откаже от сключения договор от разстояние в срок 14 работни дни от получаването и при условие, че поръчаните артикули бъдат върнати във вида, в който са получени, без да бъдат ползвани - упоменато е в чл. 55 от ЗЗП. Куриерските услуги са за сметка на клиента и се извършват чрез куриерска фирма Еконт.
 
4. Ако не е спазен срокът, обявен за доставка.
 
5. Връщането на суми по заплатени по банков път заявки се извършва в 14-дневен срок. Срокът започва да тече след като получим върнатите от клиента артикули и след предоставянето на банкова сметка от клиента по имейл. Куриерските услуги са за сметка на клиента и се извършват чрез куриерска фирма Еконт.
 
6. Във всички случаи, описани във чл. 50, чл. 51, чл. 54 и чл. 55 от ЗЗП и чл. 4 от ЗЕТ.
 
Извън изброените случаи, клиентът няма право да откаже да получи и заплати артикулите от направената от него заявка. 
© 2015-2017. lukovici.bg. All Rights Reserved